Parler är en sociala medier-app som är populär bland Trumps anhängare och som användes för att planera stormningen av amerikanska kongressen förra veckan.

Efter de våldsamma upploppen har Amazon Web Services stängt av appen från sina molntjänster vilket innebär att den inte längre går att nå. Google och Apple har tagit samma beslut när det gäller deras app-butiker. Det skriver nyhetskanalen CNBC.

AWS informerade Parler i lördags att de inte längre kommer att förse dem med molntjänster, vilket också skedde på söndagen. Motiveringen var att Parler innehöll våldsamt innehåll vilket strider mot användarvillkoren och att de inte är nöjda med Parlers sätt att moderera innehållet på sin plattform.

Enligt ett e-postmeddelande som CNBC tagit del av har AWS flaggat 98 exempel på poster som ”tydligt uppmuntrar och manar till våld”.

I dag skriver nyhetssajten Cybernews att det riktats en massiv dataskrapning mot Parler innan sajten släcktes ner. Säkerhetsanalytiker ska ha samlat in användardata, profildata, användarinformation och vilka användare som har administrationsrättigheter för specifika grupper inom det sociala nätverket.

Läs mer: Efter attacken: Apple hotar att ta bort Parler från App Store