Unifiedpost Group, som är noterat på Euronext i Bryssel, förvärvar nu det svenska bolaget 21grams, som jobbar med digitala och fysiska posttjänster. Utöver huvudkontoret i Stockholm har 21grams även verksamhet i Norge, Finland och Danmark.

För Unifiedpost är det ett viktigt steg i bolagets nordiska etablering, och man får även fler tjänster inom dokumentdistribution och betalningslösningar.

Kommer bli navet i Norden

– Vi är mycket nöjda att kunna välkomna 21grams till Unifiedpost-gruppen. Företaget har både en stark nordisk tjänsteportfölj som liknar Unifiedposts, och en unik erfarenhet av att hjälpa sina kunder med digitaliseringsprocesser samt kostnadseffektiva dokumentlösningar. 21grams och deras nuvarande ledning kommer att bli navet för vår verksamhet och satsning i Norden framåt, säger Unifiedposts vd Hans Leybaert.

– Vi ser fram emot att bli en del av Unifiedpost. Vår gemensamma ambition är att bli ledande inom den föränderliga postmarknaden där digital distribution, e-handel och betalningar idag smälter samman. Planen är att fortsätta vår tillväxt i Norden både organiskt och genom lokala förvärv, nu med ännu starkare finansiella muskler. Unifiedposts tjänster blir en naturlig förlängning av vårt nuvarande erbjudande, säger Stefan Blomqvist, vd och grundare av 21grams.

Läs också: 21Grams gör tungt förvärv