Vi har tidigare skrivit om finska Solita och om hur bolaget satsar stort i Sverige. Efter att Solita grundades 1996 hade man bara gjort ett enda förvärv tills man plötsligt slog till rejält i Sverige och köpte två bolag under 2019, Sparks och Ferrologic.

Och ett tydligt bevis på vilken vikt man fäster vid de förvärven kommer nu när man utser Ferrologics vd och grundare Johan Thyblad till Sverige-vd på Solita. Hans nya roll gäller från årsskiftet och ersätter därmed Pekka Ahola.

”Unikt i sitt slag”

– Det är förstås en ära att få förtroendet att leda Solitas nästa tillväxtfas. Solita är unikt i sitt slag och nästa generations främsta teknikkonsultföretag, vi är ett av de ledande bolagen inom data- och molnområdet och jag ser fram emot att genom att fortsätta hjälpa våra kunder utveckla vår affär tillsammans med vårt fantastiska team. Vi är bara i början av vår resa här i Sverige, säger Johan Thyblad om vad som väntar.

Det svenska bolaget består i dagsläget av drygt 120 specialister på digital transformation. Totalt har Solita över 1 000 anställda i sex länder, en styrka som under 2020 växte med cirka 200 personer.

– Vår starka tillväxt under coronaåret 2020 visar tydligt vår kompetensmässiga relevans för våra kunder. Digital transformation och att kunna dra nytta av sin data är ofta helt avgörande för ett företags framgång och förmåga att snabbt anpassa sig till framtiden, säger Johan Thyblad.

Läs också: Uppgifter: Atos vill köpa upp DXC och förbereder mångmiljardbud