Inför sommaren skrev vi om hur den förre Spotify-vd:n Öjje Holt drog igång den nya tjänsten Acamp för att rida på hemestertrenden. Då handlade det om att göra det enklare att boka ställplats till husbilen. Nu har man valt att testa nya grepp utifrån ett annat beteende vi fått från pandemin.

Nu handlar det om att poppa till distansarbetet. Detta genom att erbjuda ett mobilt kontor. Tillsammans med Tumbo Husvagnar och Husbilar har Acamp nämligen utrustat ett mobilt kontor, som kan flyttas dit man själv föredrar. Kontoret har bland annat utrustats med wifi från Telia.

– Vi har gjort det möjligt att jobba där man trivs bäst. Vid en sjö, på ett berg med utsikt, eller långt ute i skogen. Det finns kyl och frys, dusch och WC, och dubbelsäng. Det enda man behöver ta med är egna lakan. Sedan är det bara att dra iväg, säger Öjje Holt.

Vill göra distansarbetet mer lockande

Hittills har det främst varit de anställda som använt det mobila kontoret, men enligt Öjje Holt är intresset stort, och han tycker framför allt att det är viktigt att komma med nya idéer för hur man kan göra distansarbetet mer lockande. På frågan huruvida man kommer hyra ut det mobila kontoret framöver svarar han så här:

– Det är möjligt att vi gör det på sikt. Hittills har det varit ett sätt för våra anställda att komma ut och få lite ny energi. Vi har också sagt till våra partner att de kan låna den. Just nu har vi en lång kölista för alla som vill använda kontoret.

Han uppmanar även andra att testa att byta miljö och passar då naturligtvis på att slå ett slag för sin Acamp-tjänst där man kan boka ställplats.

– Vi har allt från avlägsna lantgårdar och mikrobryggerier till gårdar med guidade fisketurer och björnsafari. Till våren kommer du även att kunna hitta ett flertal nya och unika ställplatser runt om i Sverige, därför hoppas vi att fler än bara våra anställda tar chansen att flytta ut hemmakontoret till husbilen.

Läs också: Distansarbetet gäckar cheferna