Tidigare har Experis erbjudit rekryterings- och konsulttjänster för chefer och specialister i olika branscher, där it-branschen varit en del. Framöver vill man verka som ett renodlat it-konsultbolag som utöver sina tidigare tjänster även kommer jobba med rådgivning inom områdena Business Transformation, Cyber Security, Digital Workspace, Cloud & Infrastructure samt Enterprise.

– När företag i Sverige accelererar sin digitala omvandling och investerar i ny digital infrastruktur ökar behovet av it-kompetens och tekniska lösningar. Därför är vi väldigt glada att kunna ta steget att låta Experis vara ett renodlat it-bolag, vilket möjliggör för oss att vara mer agila och lyhörda för våra kunders behov, säger Experis vd Michael Egnell.

Lanserar nytt varumärke

Manpower Group-koncernen, där Experis ingår har kontor på över 50 orter i Sverige. I och med det nya it-fokuset kommer Manpower flytta kompetensförsörjning av chefer och specialister inom bland annat ekonomi, marknad och försäljning samt ingenjörsområdet till det nylanserade varumärket Jefferson Wells.

– Kompetensbristen är fortsatt stor inom it-branschen och många har svårt att rekrytera specialister både kortsiktigt och långsiktigt. Vi vill bidra till att ge våra kunder en enkel lösning som samtidigt håller hög kvalitet, och det kan vi göra ännu bättre nu när Experis specialiserar sig ytterligare, säger Michael Egnell.

Läs också: Nu satsar Manpower på stekheta säkerhetsmarknaden