IFS-partnern Levilo har tecknat ett samarbets- och supportavtal med kaffekoncernen Löfbergs. Affären kretsar kring IFS Applications, där Levilo även ska stå för supporttjänster och strategisk rådgivning.

Löfbergs implementerade affärssystemet IFS Applications i den nordiska delen av koncernen i juni 2019. Under 2020 rullades systemet ut i företagets baltiska verksamhet.

Sedan dess har Löfbergs sökt efter en samarbetspartner som kan ansvara för fortsatt vidareutveckling, support och förvaltning av affärssystemet. Det slutade med att valet föll på konsultföretaget Levilo.

Aktör med hjärta och vilja

– Levilo är i jämförelse en mindre men mycket kompetent aktör med engagemang, hjärta och vilja. De är ett företag som kommer att bry sig om och ta hand om oss. De ska dels hjälpa oss med att skapa en så stabil och driftsäker plattform som möjligt, dels ska de stötta oss så att vi använder affärssystemet så effektivt som möjligt. Målet är att kunna öka produktiviteten och få en bättre marginal samt fortsatt tillväxt med nya produkter och tjänster för våra kunder, säger Magnus Henrichson, cio på Löfbergs.

Att Levilo stack ut i konkurrensen förklaras av att Löfbergs uppskattade det engagemang som Levilo visade upp.

– Det är väldigt roligt att lite som underdog ta hem denna affär. Men jag tror att vår passion och vårt engagemang i de här frågorna kan göra skillnad när det handlar om att hjälpa vår kund att använda systemet på ett så effektivt sätt som möjligt. Vi vill ju vara partner snarare än leverantör och kund. Vi vill kunna växa tillsammans med våra kunder, säger Stephan Norrman, vd för Levilo.

Läs också: IFS tar hem prestigeaffär under jord