Branschens bolag har köpt upp varandra i hög grad under de senaste åren. Ofta handlar det om att man vill bli starkare tillsammans. Just styrkan i gemensamma krafter har Implema och Absfront också tagit fasta på när man hoppas kunna dra nytta av varandras expertis.

Här handlar det dock inte om något förvärv, utan ett partnerskap där man vill utveckla gemensamma affärer och projekt inom CRM-området på den svenska marknaden.

Implema jobbar främst med affärssystem från sina två huvudpartner SAP och Microsoft, där det för Microsofts del oftast handlar om just Dynamics. Absfronts fokus ligger också på Microsoft Dynamics 365.

Ser mycket positivt på samarbetet

– Vi ser mycket positivt på samarbetet med Absfront där de med sin kompetens och lösningar stärker den satsning på CRM och Power Plattform som vi på Implema inlett, säger Implemas vd Jörgen Aronsson om samarbetet.

– När man kombinerar Implemas erfarenhet, ledande erbjudande inom affärssystem och oerhört framgångsrika implementationsmodell med Absfronts leveranskapacitet och spetskompetens inom Dynamics CRM får vi ett mycket starkt erbjudande som hjälper våra kunder framtidssäkra sin verksamhet genom intelligent digitalisering.

– På Absfront ser vi att den bästa vägen till kunderna är att gå tillsammans med samarbetspartners som Implema. Vi kan tydligt komplettera varandras kompetenser och erfarenheter för att skapa långsiktiga lösningar. Vi har också en gemensam strategi att erbjuda paketerade lösningar för att starta upp nya projekt till en avgränsad kostnad och snabbare implementation än traditionella projekt, säger Sebastian Merlöv, vd på Absfront.

Läs också: Implema rensar luften med Dynamics 365