2021 är sista året på Ateas just nu pågående strategiska treårsplan, och inför året har det skett en hel del i den svenska organisationen. Det tydligaste exemplet är så klart att Linus Wallin tagit över vd-rollen från Carl-Johan Hultenheim.

– I december 2021 är det målgång för vår strategiska treårsplan, vilket är en plan som jag har varit med och tagit fram så det blir ingen helomvändning. Däremot är det ett bra tillfälle att i samband med att jag tillträder passa på att förenkla och förtydliga delar som ger medarbetarna medvind när vi nu går in på upploppet, säger Linus Wallin.

Han säger att fokus framöver kommer att ligga på utökat samarbete, fortsatta satsningar på molntransformation och konsultaffären, och att de kompletterande förändringarna i ledningsgruppen ska tydliggöra det.

Tar plats i ledningsgruppen

Fokus på konsulterna och transformationen till molnet har ökat Ateas behov av mjukvara och tjänstekompetens kraftigt. Bara under första halvåret ökade försäljningen av Saas-tjänster med 87 procent, och i december tecknades ett nytt ramavtal för molntjänster med SKI. Det innebär också att Robert Haglund, chef för Atea Software Cloud, nu tar plats i den svenska ledningsgruppen.

I dagsläget har Atea drygt 1 200 konsulter, men planen är att växa den delen. Som exempel nämner man Region Väst, som vuxit och ska fortsätta växa inom Cloud, RPA, Data Analytics och Säkerhet. Peter Falk är den som kommer vara ansvarig för det nationella konsultprojektet. Han fortsätter även leda arbetet med Ateas satsningsområden, där exempelvis Äldreomsorg och Blockchain ingår. Däremot lämnar han nu rollen som affärsutvecklingschef och sitt ledningsuppdrag.

– Peter vill vara där hans hjärta är, mitt i transformationen nära såväl konsulterna som kunderna. Jag tackar honom för hans bidrag i ledningsgruppen och ser fram emot att följa honom i en roll som känns given, säger Linus Wallin, som istället välkomnar en ny regionchef till ledningsgruppen.

Får sällskap av efterträdaren

– Jag är glad att få berätta att Magnus Westring i egenskap av ny affärsutvecklingschef för Atea Sverige stannar i ledningsgruppen och får sällskap av sin efterträdare, Ateas nya regionchef i Syd, Sophie Schmidt-Rosenkvist.

Magnus Westring har varit regionchef i åtta år. Hans nya uppdrag handlar om se till att Atea kan dra nytta både av nationell kompetens och lokal närhet. Den nya regionchefen i Syd, Sophie Schmidt-Rosenkvist kommer närmast från rollen som regional affärsområdeschef för Digital Workplace, och har dessförinnan jobbat både som försäljningschef och kundansvarig inom Atea.

Samtliga nya roller börjar gälla den 1 februari.

Läs också: Så håller hr-cheferna moralen uppe för distansarbetarna