Enligt källor till Reuters ska Huawei föra samtal om att sälja sin verksamhet för premiummobilerna P och Mate.

Samtalen ska ha skett mellan Huawei och ett konsortium av investeringsföretag med stöd från Shanghai. Enligt Reuters källor finns en möjlighet att konsortiumet kan komma att ta över P och Mate-varumärkena likt hur ett konsortium, med stöd av Shenzhen, tog över Huaweis budgetmodell Honor. Inget ska dock vara bestämt ännu.

Har upprepade gånger nekat till anklagelsen

Försäljningen av Honor skedde efter det att Huawei fått sanktioner mot sig av USA:s regering som misstänker att Huawei utgör att nationellt säkerhetshot och delar användares data med den kinesiska regeringen. Något som Huawei upprepade gånger har nekat till.

Enligt Reuters källor ska Huawei redan i september börjat överväga att sälja av sin verksamhet för premiummobiler som mellan tredje kvartalet 2019 och tredje kvartalet 2020 värderades till 39,7 miljarder dollar.

Huawei har själva kommenterat Reuters uppgifter med att företaget inte har några planer på att sälja av sin verksamhet för premiummobiler. Shanghai säger i sin tur att de inte är bekanta med en eventuell affär och har avböjt att kommentera ytterligare.

Läs också: Uppgifter - LG kan lägga ned sin smartphone-verksamhet