Elon Musk anklagade under tisdagen Amazon för att försöka fördröja hans rymdföretag Spacex internet-satellit-system Starlink, rapporterar Business Insider.

Starlink har skickat en förfrågan till FCC, USA:s federala myndighet för etermedier, där de ber om tillåtelse att få ha sina internet-satelliter i lägre omloppsbana än tidigare. Detta har nu bland annat Amazon, som jobbar på sina egna internet-satelliter Project Kuiper, protesterat mot eftersom det skulle störa deras egna uppskjutningar.

Elon Musk skriver på Twitter att: "Det tjänar inte allmänheten att förhindra Starlink idag för ett satellitsystem från Amazon som i bästa fall är flera år från att gå att använda".

I ett svar till CNBC kontrade en talesperson för Amazon med att anklaga Spacex för att försöka "kväva konkurrensen i sin linda".

"Faktumet är att vi designade Kuiper System för att det inte skulle störa Starlink och nu vill Spacex ändra designen för sitt system... De ändringarna skapar inte bara en farligare miljö för kollisioner i rymden men de ökar också radiostörningar för kunder. Oavsett vad Spacex skriver på Twitter, så är det Spacex föreslagna ändringar som skulle förhindra konkurrens."

Läs också: EU:s rymdinternet kan vara på plats redan 2024