De flesta verksamheter sneglar mot molnet för att kunna tillgodogöra sig de kostnadsbesparingar och den innovation som väntar där. Men just affärssystemen har många varit försiktiga med att migrera.

Tyska mjukvarujätten SAP jobbar dock hårt för att få företagen att flytta upp sina affärssystem till molnet.

Tidigare i veckan gick de ut med att de knyter tajtare band med Microsoft, något som bland annat ska resultera i att det ska bli enklare att flytta upp affärssystemen i molnet.

Helt nytt sätt att förändra affärsprocesser

Nu lanserar de tjänsten Rise, som beskrivs som “en heltäckande och prenumerationsbaserad tjänst för affärstransformation” och som ska innebära “ett helt nytt sätt att förändra affärsprocesser utan att kunderna behöver göra stora investeringar i förväg”.

Den nya tjänsten ska fungera som en språngbräda för verksamheter till mer standardiserade processer och till att uppgradera till SAP:s erp-system S/4Hana.

– Geopolitiska spänningar, miljöutmaningar och den pågående pandemin tvingar företag att hantera förändringar snabbare än någonsin tidigare. De som snabbt kan anpassa sina affärsprocesser kommer att lyckas – och SAP kan hjälpa dem på vägen. Det är vad Rise with SAP handlar om, att hjälpa kunderna att hela tiden låsa upp nya sätt att driva företag i molnet och fortsätta att vara konkurrenskraftiga inom sin bransch, kommenterar Christian Klein, vd för SAP, lanseringen.

Teknisk migrering ingår i tjänsten

Förutom att förändra affärsprocesser genom analys, RPA och AI så ingår även teknisk migrering i tjänsten. Med hjälp av SAP:s verktyg, tjänster och molnexpertis ska en automatisk övergång till standardiserade molnlösningar kunna göras. Migreringen kan både ske till SAP:s datacenter eller till någon annan leverantörs plattformar.

Nästa steg är att SAP hjälper till med att “modernisera och förenkla kundernas mjukvarulandskap” genom att verksamheterna anammar deras intelligenta företagsarkitektur.

Läs mer: Nytt datacenterbygge på gång – ännu en it-jätte har spanat in Sverige