I Australien vill regeringen att företag med stora plattformar som Google och Facebook ska ersätta de inhemska medierna för innehåll som driver trafik till deras sajter. Men det har inte fallit i god jord hos de berörda techbolagen och Google har hotat med att dra tillbaka sin sökmotor från Australien.

Men ännu har Australien inte backat, i stället säger premiärminister Scott Morrison som pratat med Microsofts vd Satya Nadella att deras sökmotor Bing kan fylla tomrummet som skulle uppstå, rapporterar Reuters.

Samma regler som i den fysiska världen

– Vi vill bara att reglerna i den digitala världen ska vara desamma som finns i den verkliga världen, i den fysiska världen, säger Scott Morrison.

Från Microsofts sida bekräftar man att samtalet med den australiske premiärministern ägt rum men vill inte kommentera det ytterligare.

En talesperson lyfte dock fram vikten av en journalistik i en demokrati och fortsatte ”vi erkänner de utmaningar som mediesektorn har ställts inför under många år genom förändrade affärsmodeller och konsumenternas preferenser".

Läs också:
Nu vill EU ta greppet – Google, Facebook och andra digitala jättar ska regleras
Styckningar, stämningar och digitalskatt – därför vill USA och EU reglera techjättarna