Staten Washington i USA har råkat ut för en cyberattack som resulterat i en stor dataläcka som kan ha påverkat upp till 1,6 miljoner invånare. Detta rapporterade statens myndigheter själva under måndagen skriver Gizmodo.

Dataläckan verkar ha inträffat den 25 december genom en dagnollsårbarhet i en applikation från tredjepartsleverantören Accellion som har kontrakt med staten Washingtons revisorskontor. Revisorskontoret ska ha använt Accellion under perioden för att utföra en granskning av statens återkommande problem med bedrägerier med kopplingar till cyberkriminella.

En serie kopplade cyberattacker

Den ursprungliga läckan ska ha täppts igen efter 72 timmar men var bara början på en serie kopplade cyberattacker under januari som behövts patchas var för sig Det är först nu som Accellions utredare lyckats avgöra läckans omfång.

Den läckta datan ska innehålla känsliga uppgifter som namn, bankkontonummer, routingnummer, personnummer, arbetsplats och körkortsnummer. Det är fortfarande oklart exakt hur attacken genomförts och Accellion säger nu att de anlitat ett industriledande cybersäkerhetsföretag för att ta reda på detta.

Samma typ av attack sägs även ha drabbat den australienska advokatbyrån Allens och Nya Zeelands centralbank under samma tidsperiod.

Läs också: Här är myndigheten som släpper egen webbläsare - med stöd för Flash