AWS-kunder inom detaljhandel, sjukvård, finans och andra branscher är oroliga för att moderbolaget Amazon kommer att ge sig in i deras branscher.

Det blir Andy Jassys stora utmaning när han går på som ny vd för Amazon om ett par månader.

Det tror i alla fall Orion Hindawi, medgrundare och vd för det snabbväxande cybersäkerhetsföretaget Tanium som också är en AWS-partner sedan lång tid, skriver nyhetssajten Geekwire.

Många AWS-kunder känner rädsla

Under ett event förra veckan pekade Hindawi på att många AWS-kunder känner rädsla för att Amazon – som hela tiden äter sig in i nya branscher som livsmedel och apotek – också ska bli en konkurrent till egna bolaget.

– De är rädda, och det är ett problem eftersom Microsoft inte har några intentioner att ge sig in i branschen för petrokemi, sade Hindawi under den digitala konferensen.

– Vi valde AWS som vår första samarbetspartner. De har verkligen strukturella fördelar i många fall som någon som driver molninfrastruktur, på vår sida. Men du måste veta att du inte stärker en motståndare, och jag tror att många av våra kunder fortfarande inte är säkra. Jag tror att det här blir ett riktigt intressant problem för honom (Jassy).

Läs mer: Vad händer med AWS efter Jassys sorti? Spekulationer om ny chef igång