Citymail har cirka 2 000 anställda med en verksamhet som täcker ungefär halva Sverige. Man är därför beroende av en it-miljö som är enkel att administrera och har stor kapacitet. Det nytecknade avtalet är flerårigt och värdet beräknas ligga på 7,7 miljoner kronor.

Global Connects sd-wan-lösning ska enligt planen vara fullt implementerad till sommaren. Då ska Citymails kontor och hubbar kunna kopplas upp, anpassas och övervakas i nätet.

Utlovat stora förbättringar

– Med ökad efterfrågan på våra pakettjänster ökar också behoven av högre datahastighet. Det ökade kundbehovet är huvudanledningen till att vi sett över våra wan-tjänster och valet har fallit på Global Connect som utlovat stora förbättringar för oss på Citymail, säger post- och paketbolagets vd Per Ovrén.

– Citymail har en både viktig och tekniskt komplex verksamhet, och jag är stolt över förtroendet att kunna bidra i deras förbättringsarbete. Vi satsar stort på vår sd-wan-lösning, som personifierar det vi står för, enkelhet och flexibilitet, och vi ser en växande efterfrågan från kunderna, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på Global Connect.

Läs också: Nu kan Global Connect börja bygga i Uppsala