ITS Nordic, som levererar molntjänster, konsulttjänster, telefoni och print, utökar nu sin verksamhet när man tar över B2B IT-partners affärsområde print. Affären innebär, enligt ITS, också ett antal nya kunder.

– Vi har sedan starten 2004 hjälpt kunder att öka produktivitet med hjälp av rätt förutsättningar och verktyg. Att nu få möjlighet att erbjuda vår kunskap och expertis inom effektiva och digitala print-lösningar till ännu fler kunder känns verkligen roligt. Genom en förstärkt kundportfolio som är i linje med vår expansionsplan, ser vi förvärvet som ett steg i rätt riktning, säger ITS Nordics vice vd Richard Kendrick.

Fokuserar på kärnverksamheten

På B2B IT-Partner säger man att det här är ett sätt att fokusera på kärnverksamheten med produkter och tjänster inom infrastruktur och klienthantering.

– Vi ser att behovet av ett mycket djupare samarbete och tydligare krav från våra kunder. Därför gör vi det här valet att fokusera mer på it-infrastrukturtjänster och bli allra bäst i branschen på att hjälpa våra kunder att få utväxling av sina it-projekt, säger B2B:s vd Jonas Danielsson.

De båda bolagen meddelar också att man tillsammans har tagit fram en process för hur överlämningen av kundavtalen ska gå till, samt att man ingått ett samarbetsavtal för att framöver kunna dra nytta av, och stötta, varandra i de affärer som respektive bolag gör bäst.

Läs också: Ny kommunal skalp för nya printbolaget