Sigma Technology Group drar igång tre nya bolag i Stockholm, där Sigmakoncernens teknikkonsultbolag redan har en personalstyrka på drygt 2 000 personer. Nu ska man alltså spetsa till sig med tre nya bolag som ska jobba med kunder inom alla branscher, från industri, retail och fintech till offentlig sektor.

– Vi ser ett långsiktigt och nästan omättligt behov av kapacitet och kompetens inom digitalisering och elektrifiering. Vi positionerar oss som en av de främsta inom våra kundsegment och väljer nu att utöka vår affär ytterligare för att svara upp mot de behov vi ser i marknaden. Vårt sätt att organisera vår verksamhet är en framgångssaga där vi tillvaratar den energi och drivkraft som entreprenörsdrivna bolag innebär, säger Carl Vikingsson, vd för Sigma Technology Group.

Vill skapa över 300 jobb

Sigma Technology beskriver det som företagets största satsning någonsin i huvudstaden. De nya bolagen kommer att verka inom digitalisering, molnet, systemutveckling, mjukvarudesign och it. Därmed kompletterar man den verksamhet Sigma Technology redan har i Stockholm, som utöver it idag jobbar med forskning och utveckling, produktinformation och lösningar för inbyggda system. I samband med satsningen flyttar man också till nya lokaler på Hornsgatan 1, i centrala Stockholm. Ambitionen med de nya bolagen är att skapa över 300 jobb i Stockholm de kommande tre åren.

Rashin Kabodvand ska driva Sigma Technology Digital & Cloud Solutions med fokus på moln och automatisering. Hon kommer närmast från konsultbolaget Cybercom där hon var affärsområdeschef i Stockholm.

– Tekniken förändras och utvecklas för varje dag vilket gör att vi som it-leverantörer behöver anamma denna förändring och det gör vi genom att erbjuda rätt kompetens i rätt tid. Jag tror definitivt Sverige är på rätt väg vad gäller cloud, däremot finns det fortfarande många organisationer och företag som står inför utmaningar om hur, när och varför de ska till molnet, säger hon om det nya bolagets verksamhet.

Fokus på systemutveckling

Vd nummer två är Rickard Alfredson, som ska basa över Sigma Technology Innovation, som ska hjälpa kunder med förflyttningen i sin digitala transformation med fokus på systemutveckling. Han kommer närmast från en roll som sälj- och affärsansvarig på Knowit i Stockholm.

– Under 2021 blir den digitala transformationen en avgörande del hos företag och organisationer för att fortsätta att vara konkurrenskraftiga. Förra året var starten på ett paradigmskifte gällande vår syn av arbete på distans och e-handel. Stora delar av befolkningen i alla åldrar har ändrat sin inställning och anpassat sig till det nya normala. Vi vill bli våra kunders samarbetspartner och tillsammans skapa nya innovativa och hållbara it-lösningar för att möta morgondagens möjligheter och utmaningar, lyder hans programförklaring.

Mötesplats för kunder och konsulter

Det tredje nya bolaget är Sigma Technology Tech Network, som ska ledas av Tanja Cronqvist. Bolaget ska vara ett nätverk och en mötesplats för kunder och konsulter och hämtar sin nya vd från HiQ.

– Att lyckas matcha en eller flera konsulter för ett uppdrag är av yttersta vikt för leveransen och deltagarna i teamet, allt måste stämma, inte bara rätt kompetens för uppdraget utan personkemin är minst lika viktigt. På Tech Network har vi en stor tillgång till duktig kompetens inom it vilket gör att vi inte behöver tumma på kvalitén utan vi vill leverera de allra bästa tech-konsulterna till våra kunders behov och team så att vi tillsammans kan nå nya höjder, säger Tanja Cronqvist.

Läs också: Mjukvarujättarna satsar hundratals miljarder för att vinna mot Microsoft Teams