Microsoft antydde nyligen att de är på gång med vad de kallar en ny ”tjänstplan” för Teams Pro. Den här planen ska rullas ut i mitten av mars och addera webinar-funktioner och mötesintelligens till Teams.

Förra veckan kom dock inte fler detaljer än så, exempelvis om det här kommer att vara gratis eller kosta extra för befintliga användare.
Nu har dock Microsoft gjort ett tydliggörande kring det här i sitt meddelandecenter. Det skriver nyhetssajten ZDNet som tagit del av det uppdaterade meddelandet från företaget.

Inga extra kostnader

Att döma av detta ska Teams Pro vara ett tillägg till existerande tjänstplaner, och det ska inte innebära några extra kostnader att ta del av de nya funktionerna.

Den nya tjänstplanen ska tillgängliggöras för alla användare som standard, och ska vara tillgänglig för organisationer med utbildnings- och företagsabonnemang på Microsoft 365 och Office 365.
Microsoft skriver i meddelandet:

Rullas ut automatiskt

”Den 9 februari publicerade vi en MC-post gällande en ny Teams Pro-tjänstplan. För att tydliggöra, så innebär det inte någon förändring av befintliga produktlicenser med tillägget av den här tjänstplanen. I stället ska den här tjänstplanen automatiskt läggas till Microsoft 365 och Office 365 E5/E3/A5/A3 samt Microsoft 365 Business Standard/Business Premium-licenser. Licensierade användare ska automatiskt få de här funktionerna utrullade till Teams inom en snar framtid”.

Och vidare:

”Det krävs ingen åtgärd av administratörer och inga ytterligare köp är nödvändiga för Microsoft 365 och Office 365 E5 / E3 / A5 / A3 och Microsoft 365 Business Standard / Business Premium-licensierade användare för att få tillgång till de nya Teams-funktionerna som kommer att ingå i Teams Pro-tjänstplan. "

Läs mer: Microsoft Viva tar sikte på distansjobbets nya fas – mjuka värden ska upp till ytan