Förra våren svepte covid-19 in med full kraft över Europa och Mobile World Congress tvingades ställa in. Men i år ska den gigantiska mässan bli av är det tänkt – dock meddelades i höstas att den läggs lite senare på året, nämligen i juni.

Men arrangören GSMA kommer inte att kräva någon form av vaccinationsintyg, rapporterar Ars Technica.

– Vår uppfattning är att det skulle vara fantastiskt om världen vaccinerades, men vi kan inte förlita oss på det 2021, så i stället förlitar vi oss på att testa i förväg för att se till att vår bubbla inte bara är Fira Gran Via utan hela Barcelona, ​​ säger GSMA:s vd, John Hoffman till Mobile World Live.

Måste visa upp negativt provsvar

Testning kommer att finnas tillgänglig för deltagarna som måste kunna visa upp att de testat negativt för covid-19 inom 72 timmar före mässan.Dessutom planerar man att använda sig av teknik som skapar en miljö som ska vara ”touchless” – deltagarna ska inte behöva röra vid något – trots att mycket av det som visas upp är mobiler och andra enheter med touchskärmar. 

Men även om mässan blir av så räknar man inte med lika många besökare som vanligt. John Hoffman tror att det kommer att handla om runt 50 000 i år.

– Covid-kraven kommer att minska vår kapacitet. Vi kommer inte att ta emot 110 000 personer. Med restriktioner, testkapacitet och enkelriktad trafik genom utställningsytan så går det helt enkelt inte.

Läs också: Sverige bygger infrastruktur för digitalt vaccinationspass