Försvarsmakten har än en gång valt Capgemini i ett strategiskt ramavtal, den här gången kring SAP och hr-tjänster.

Det nya kontraktet har en löptid på tre år med möjlighet till förlängning i fyra år. Det nya ramavtalet kompletterar det redan existerande avtalet där man använder SAP inom ekonomi, logistik och teknik. Och Capgemini har nu dessutom det övergripande ansvaret för leverans av SAP-tjänster till Försvarsmakten.

En av de största europeiska installationerna

Det handlar om det systemet som heter Prio, och är en del av Försvarsmaktens totala it-plattform, och som är baserad på SAP:s branschlösning för försvarsmakter, Defense Forces & Public Security. Systemet är anpassat för över 20 000 användare och är en av de större SAP-installationerna i Europa inom försvarsområdet.

– Vi är väldigt stolta och glada över att Försvarsmakten har visat fortsatt förtroende för Capgeminis leveranser och nu skriver ytterligare ett ramavtal rörande SAP-plattformen med oss. Försvarsmakten är en mycket viktig kund. Med hjälp av våra kompetens- och leveranscentra i Stockholm och Mälardalen stödjer vi Försvarsmaktens fortsatta utvecklingsresa inom SAP, nu också inom hr-området, säger Lars Kullberg, affärsområdeschef för Offentlig sektor på Capgemini i Sverige.

Läs också: Ny SAP-offensiv för att få upp affärssystemen i molnet