En ny undersökning genomförd av Appdynamics visar att coronapanademin fortsätter att sätta hård press på it-proffs som ansvarar för projekt inom digital transformering, rapporterar Zdnet.

Hela 75 procent av it-arbetarna i undersökningen säger att coronapademin skapat mer komplexa it-situationer än något de tidigare upplevt och 83 procent säger att deras eget jobb blivit mer komplext under det senaste året. Enligt 88 procent kommer den största arbetsutmaningen för 2021 vara att driva igenom ytterligare digital transformering på kort tid.

Ändrat tekniska prioriteringar

I en tidigare undersökning från Appdynamics sa 95 procent av it-arbetarna att deras organisationer ändrat sina tekniska prioriteringar i samband med pandemin och 71 procent hade varit med om att projekt inom digital transformering, som vanligen skulle ta flera månader eller år att genomföra, hade införts på bara några veckor.

Bland de svarande i den senaste undersökningen säger 89 procent att de känner sig oerhört pressade på jobbet och 84 procent säger att de har svårt att koppla av från jobbet. 81 procent säger också att de upplever en ökad frustration med sitt jobb medan 63 procent säger att de haft ett ökat antal konflikter med arbetskollegor under 2020.

Appdynamics undersökning genomfördes mellan december 2020 och januari 2021 med 1050 it-proffs runt om i världen som arbetar i organsiationer inom en rad olika industrier med en omsättning på åtminstone 500 miljoner dollar.

Läs också: Funderar du på att starta eget som it-konsult? Här är sju saker du måste kunna