Norra Sverige blir nästa riktning för den förvärvsresa som det numera Goldman Sachs-ägda Advania är inne på. Umeåbaserade Hi5 har 65 medarbetare på sina kontor i Umeå och Luleå. Verksamheten kretsar främst kring infrastruktur, utveckling, drift och produkter.

För Advania innebär affären nya möjligheter att ge service till kunder med en geografiskt spridd verksamhet, och inte minst tillgång till fler experter på fler orter. Som en del av Advania kommer Hi5-verksamheten framöver att drivas som en organisatorisk enhet under fortsatt ledning av vd Niklas Tiger.

– Hi5 har vuxit kraftigt med hjälp av en nytänkande kultur byggd på teknisk expertis och kunskap om våra kunder. Kombinationen av Hi5 och Advania ger våra kunder tillgång till fler innovativa lösningar och mer expertis, oavsett om de har verksamhet över hela Sverige eller enbart här i Umeå eller Luleå. Dessutom kan vi framåt erbjuda våra medarbetare långt fler utvecklingsmöjligheter, säger Niklas Tiger om affären.

Advanias vd Tomas Wanselius säger att affären varit på gång ett tag, men att den försenats något av pandemin. Men nu ser han fram emot att få in sina nya Hi5-kollegor i verksamheten.

– Jag är glad att få välkomna Hi5:s medarbetare och kunder till Advania. Vi delar passionen att vara nära våra kunder och fokusera på att skapa värde för dem. Både Advania och Hi5 har blivit framgångsrika med hjälp av starka värdegrunder, engagerade medarbetare och ett unikt starkt kundfokus. Nu ser vi fram emot att tillsammans göra det enkelt för våra kunder att växa med hjälp av it, säger han.

Läs även: Efter förvärvet – nu ska franska konsultjätten ta ett stort svenskt it-skutt