För ungefär tre år sedan köptes e-handelsinriktade Wikinggruppen av Visma. Sedan dess har verksamheten varit ett fristående bolag i Vismas SMB-division, men nu slås man ihop med Visma Software på riktigt. Något som enligt Visma stärker mjukvarujättens erbjudande, inte minst inom e-handelsområdet.

– Sedan förvärvet av Wikinggruppen har vi jobbat närmare och närmare varandra. Ett direkt resultat av att vi nu verkar som ett är våra utökade möjligheter att erbjuda ett komplett affärssystem för verksamheter inom e-handel genom våra respektive flaggskeppsprodukter, säger Visma Softwares vd Carola Lissel.

Samgåendet gäller från den 1 april. Men även om man nu formellt är samma bolag kommer Wikinggruppens namn att finnas kvar. Wikinggruppens grundare Jonte Bergman får nu titeln affärsområdeschef på Visma Software, och han tror att samgåendet kan ge fördelar för produktutveckling och kundstöd, samt även för medarbetarna.

– Att bli en del av Visma Softwares starka och entreprenöriella struktur stärker oss i det vi gör bäst, leverera kompletta lösningar för framgångsrik e-handel. Det ger också en ny dimension i våra möjligheter att hjälpa befintliga kunder framåt och vidare, säger han.

Läs också: Visma köper Årsredovisning Online