Vi har tidigare skrivit en hel del om den storsatsande danska säkerhets- och nätverksspecialisten Conscia, som med ägaren Nordic Capital i ryggen gjort flera förvärv i Norden och Europa. Nu tar man nästa steg med en ny koncernchef, och den här gången blir det svenskt i toppen av bolaget.

Det blir Erik Bertman, som nyligen lämnade sitt uppdrag som koncernchef på Coromatic Group och dess ägarbolag Eon, som tar över. Han har innan dess haft internationella chefsroller på Microsoft och Nokia. Nu ska han fortsätta bygga upp Conscias organisation för fortsatt europeisk tillväxt inom cybersäkerhet och multimoln.

– Jag är väldigt glad att bli en del av den starka kulturen. Jag ser fram emot att bidra till den fortsatta utvecklingen och att stärka Conscias position ytterligare. Jag är djupt imponerad av den marknadsposition som Consciakoncernen etablerat genom åren och ser en stark potential för ytterligare internationell tillväxt och expansion, kommenterar han själv det nya uppdraget.

– Erik är känd för sina exceptionella ledaregenskaper och sitt kundengagemang. Han har en meritlista med enastående affärsresultat och byggande av internationella teknikföretag. Detta tillsammans med hans passion för produkter och teknik passar perfekt hos Conscia. Vi är mycket glada över att Erik ansluter sig till oss ​​för att leda bolaget till nästa nivå, säger styrelseordförande Morten Hübbe.

Läs också: Köpångan osar från Conscia – gör en kvadrupel