IBM uppger i ett pressmeddelande att deras hybridmolntjänster nu kommer att finnas tillgängliga i alla miljöer, i alla moln, i de egna datahallarna och även ute i kanten av nätverken, så kallad edge computing. Detta ska ske genom den nya tjänsten IBM Cloud Satellite som de lanserar tillsammans med sin partner Lumen Technologies.

I slutändan handlar det om att innovation ska kunna ske så nära enheterna som möjligt.

Det sker genom att de integrerat IBM Cloud Satellite med Lumens edge-plattform vilket ska göra att organisationer ska få tillgång till hybrida molntjänster i stort sett i realtid, och kunna bygga lösningar ute i kanten av nätverken.

IBM Cloud Satellite ska därmed kunna ge ett säkert och enhetligt lager av molntjänster för organisationer i olika miljöer, oavsett var deras data finns.

Detta är bland annat viktigt för att hantera ökande krav på sekretess, uppger IBM i ett uttalande.

Branscher som telekom, finansiella tjänster, hälso- och sjukvård och offentlig sektor ska kunna dra nytta av minskad latens och kunna analysera data på ett säkert sätt ute i kanten.

IBM uppger också att de utökar Watson Anywhere med tillgång till IBM Cloud Pak för data som tjänst med IBM Cloud Satellite. Detta ska ge organisationer ett flexibelt och säkert sätt att köra sina AI- och dataanalysprocesser som tjänster i alla miljöer - utan att behöva hantera dem på egen hand.

Läs mer: Uppgifter: IBM Watson Health är till salu