Amazon har nu öppnat sin första kassörslösa Amazon Fresh-matbutik i London i Storbritannien, rapporterar The Verge. Butiken är den första att öppna utanför USA och använder samma Just Walk Out-teknologi som de tidigare butikerna.

Tekniken låter kunderna gå in i butiken, ta varorna de är intresserade av och sedan lämna den utan att behöva stanna vid en kassa och betala. Betalningen sker istället automatiskt genom att användarna skannar sin Amazon-app för att komma in i butiken. Kameror i butiken håller sedan koll på kunderna och vilka varor de tar med sig.

Amazon Fresh-butiken är öppen sju dagar i veckan mellan kl 07:00 och 23:00 och utbudet består av varor och färdigmat som ska motsvara vad det som finns i en typisk kvartersbutik. Enligt Amazon är planen att öppna fler Amazon Fresh-butiker i London.

På grund av coronapandemin kommer butiken tillåta max 20 besökare i taget och skyddsutrustning kommer finnas tillgänglig vid butikens ingång.

Amazons första Go Store (som är vad tjänsten kallas i USA) öppnade i Seattle 2016 och idag finns två dussin butiker i USA. Företaget har också lanserat en större variant av butiken, Amazon Go Grocery.

Läs också: Här hittar du billigaste matkassen på nätet