Det kallas Jedi-programmet och handlar om att införskaffa en molnplattform för det amerikanska försvaret. Upphandlingen omfattade både plattformstjänster och infrastruktur i molnet och skulle påverka runt 3,4 miljoner användare och 1 700 datacenter.

Affären uppges vara värd runt 10 miljarder dollar, omkring 85 miljarder kronor.

Men sedan Microsoft tog hem upphandlingen i november förra året har det pågått en rättslig strid där Amazon vill ogiltigförklara konkurrentens bud. Företaget hävdar bland annat att USA:s regering lade sig i affären på ett otillbörligt sätt, något som skulle ha sin grund i förre presidenten Donald Trumps välkända motvilja mot Amazons vd Jeff Bezos.

Nu har dock stridigheterna pågått så länge och utan att det syns något slut i närtid att den nya regeringen är beredd att helt skippa affären, rapporterar Extreme Tech.

Enligt den ursprungliga planen skulle molnplattformen varit på plats för över ett år sedan och sedan dess har det visat sig gå bra att distribuera andra molntjänster för mindre ändamål vilket har fått regeringen att fundera på om den projektet verkligen behövs.

Läs ocksåAWS vägrar ge upp Pentagons 95-miljardersaffär