Det tyska mjukvaruföretaget SAP, som arbetar med att leverera affärssystem till företag och myndigheter, har haft ett tufft 2020 som resulterat i en värdeminskning på 23 procent, eller 28 miljarder euro. Till följd av det har även SAP-chefen Christian Klein också fått betydligt mindre ersättning än vad han kanske hoppades på i början av året, rapporterar The Register.

Total fick Christian Klein 2,2 miljoner euro i betalt för året, vilket är en löneökning på 18 procent jämfört med lönen på 1,9 miljoner euro för 2019.

Däremot var det på förhand tänkt att Christian Klein skulle fått en kompensation på hela 9,1 miljoner euro men fick gå utan en kompensation på 5,1 miljoner euro och ytterligare en på 1,1 miljoner euro. Detta samtidigt som den variabla komepensationen minskade från 1,9 miljoner euro till 1,1 miljoner euro.

Värt att nämna är att både Christian Klein och Jennifer Morgan båda var vd:ar för SAP och att Jennifer Morgan fick 1,5 miljoner euro i ersättning trots att hon lämnade sin position redan i april 2020. Den tidigare vd:n Bill McDermott fick i jämförelse 15,2 miljoner euro i ersättning för sitt arbete under 2019.

Under 2020 ska SAP:s inkomster ökat med bara en procent medan rörelseresultatet ökade med 48 procent.

Läs också: Så utvecklas affärssystemen under 2021 – här är sju tydliga trender