Nelson Garden, som levererar trädgårds- och förodlingsprodukter i Norden, laddar just nu för en europeisk expansion, för att sedan sikta på resten av världen. Därför har man också trimmat sin affärssystemsplattform. Det har man gjort med hjälp av Implema, som tagit hem ännu en affär för sitt koncept att leverera SAP i molnet till en fast månadskostnad.

Projektet har pågått under hösten, och vid årsskiftet var Nelson Garden igång med sin verksamhet i Norge, där man 2019 gick ihop med norska jordproducenten Nordic Garden. Det är också där grunden för den europeiska storsatsningen på e-handel finns.

– För att snabbt kunna växa och utveckla verksamheten enligt den strategi vi lagt behövde vi se över och effektivisera våra affärsprocesser och vårt sätt att arbeta, säger Martin Borgström, vd och koncernchef på Nelson Garden, som alltså valde Implemas paketering av SAP S/4 Hana Cloud.

– När vi utvärderade olika möjligheter sökte vi en framtidssäkrad plattform som vi snabbt kan anpassa efter nya affärsmodeller. En plattform som inte hämmar vår tillväxt eller de framtida möjligheter som kommer med ny teknologi och ökad digitalisering.

Nästa steg för trädgårdsföretaget blir att få igång SAP-paketet för den svenska verksamheten.

– Vi ser många fördelar med en cloud-lösning. Det hjälper oss att hålla oss till standardprocesser samtidigt som vi vet att vi alltid har ett affärssystem som är uppdaterat med den senaste tekniken. Med det som bas kan vi lägga vårt fokus på det som är vår kärnverksamhet med fullt fokus på att utveckla våra affärer, säger Martin Borgström.

– Nelson Garden inser att morgondagens affärssystem måste vara redo för att kunna dra nytta av fördelarna med ny teknik. Det är jättespännande att vi tillsammans realiserar ett av marknadens kraftfullaste affärssystem i abonnemangsform, säger Implemas vd Jörgen Aronsson.