När Region Jönköpings län gjorde sin upphandling så skedde det efter alla får påsar-modellen, det vill säga att striden kommer att stå vid varje avrop istället för att gallringen sker i förstaläget. 30 bolag lämnade anbud, och 29 av dessa fick tilldelning inom något av de sex delområdena. Endast QCG blev utan.

Ramavtalet gäller it-konsulttjänster och är på två år, med möjlighet till förlängning ytterligare två år. Det förväntas träda i kraft den 20 maj.

Jönköpingsbaserade Keylinx är ett av de bolag som tilldelats ramavtal, i delområde Systemutveckling och systemförvaltning, vilket bland annat innefattar arkitekter, kravanalytiker, testare, systemutvecklare, ux samt applikationsspecialister.

– Jag vill rikta ett särskilt tack till de partner som varit med oss i denna upphandling och som möjliggör en extremt kompetent och bra leverans. Nu ser vi fram emot ett långsiktigt och givande samarbete med Region Jönköpings län där vi får leverera nytta och värde till såväl medarbetare som alla människor som av olika anledningar är inom regionens värld, säger Keylinx vd Jan Davidsson i ett pressmeddelande.

På B3 gläds man också åt det nya avtalet, där man finns med inom delområdena Strategi och ledning samt Systemutveckling och systemförvaltning. Inte minst efter att man under de senaste åren har förstärkt sin lokala närvaron med bolaget B3 Reach.

– Det är verkligen spännande att få starta samarbete med ytterligare en stor kund i Jönköping och på så sätt stärka vår position på den lokala marknaden. Detta ligger även helt i linje med de expansionsplaner som vi har för B3 Reach i Jönköping under de kommande åren, säger B3 Reachs tillförordnade vd Yoppe Berglund i ett pressmeddelande.

Här är de som fått tilldelning i respektive delområde:

Delområde A: Strategi och ledning
A Society, Alten, Atea, B3, Castra, CGI, Combitech, Consid, Cybercom, Donald Davies & Partners, Ework, Experis, Knowit, Kvadrat, Sigma IT (numera Nexer), Sogeti, Tieto, Valcon och Xmentor Management.

Delområde B: Systemutveckling och systemförvaltning
A Society, B3, Castra, CGI, Combitech, Consid, Cybercom, Ework, Hellman Dynamic, HiQ, Keylinx, Kvadrat, Sigma IT, Sogeti, Swedish Consulting Group och Tieto.

Delområde C: Applikation och server
A Society, Atea, Castra, Combitech, Consid, Cygate, Ework, Experis, Kontract och Sigma IT.

Delområde D: Kommunikation
A Society, Atea, Combitech, Cygate, Experis och Sigma IT.

Delområde E: Arbetsplatstjänster och support
A Society, Atea, Castra, Combitech, Experis, Poolia och Sigma IT.

Delområde F: IT-säkerhet
A Society, Atea, CGI, Combitech, Cybercom, Cygate, Ework, Experis, Knowit, Kontract, Mnemonic, Orange Cyberdefense, Secure State Cyber, Sigma IT, Sogeti, Swedish Consulting Group och Tieto.