I det nya avtalet mellan Visma Esscom och Kronans Apotek ingår bland annat installation, preparation, fältservice, projektledning samt logistiktjänster.

Bakgrunden till att man satsar på ny hårdvara är att man ska kunna möta de ökande kraven på effektivitet och tillgänglighet. Den aktuella mjukvaran är framtagen av Logica/LS Retail, och det ingår även ett utrullningsprojekt av nya utgångskassor och receptkanaler till kedjans samtliga apotek och e-handelslager. Kronans Apotek har drygt 300 apotek med cirka 1 350 receptkanaler runt om i Sverige.

– Vi ville hitta en strategisk partner som kunde uppfylla våra höga krav på flexibilitet, och som har erfarenhet av komplexa utrullningar. Visma Esscom kändes som ett tryggt val då de levererar en helhetslösning från ax till limpa, och har lång erfarenhet av liknande leveranser, säger Karin Mineur, it-direktör på Kronans Apotek.

– Vi är stolta över att få fortsatt förtroende att arbeta med Kronans Apotek. Med deras framtidsvisioner blir det spännande att utvecklas tillsammans för att möta konsumenternas ökande krav på effektivitet och tillgänglighet, säger Visma Esscoms vd Fabian Mogren.