Automation Anywhere utvecklar plattformen Automation 360. Denna ska göras tillgänglig i Google Cloud och de båda företagen ska tillsammans börja utveckla tjänster inom robotiserad processautomatisering och AI.

Detta enligt ett nytt mångårigt kontrakt mellan bolagen som Google Cloud gick ut med under gårdagen.

Robotiserad processautomatisering, så kallad RPA, syftar till att förstå hur människor genomför transaktioner eller utför uppgifter för att sedan kunna bygga automatiserade system som kan göra det här i stället. Bland de största användarna av den här tekniken i dag finns banker, försäkringsbolag, energi- och telekombolag.

Det skriver nyhetssajten ZDNet.

Som en del i den här alliansen kommer Automation Anywhere att bli Google Clouds prioriterade partner på samma sätt som Google Cloud kommer att bli Automation Anywheres primära molnleverantör.

Google ska också integrera Automation Anywheres RPA-funktioner i flera av sina Google Cloud-produkter, däribland Apigee och Appsheet.

– Då verksamheter i allt högre grad körs i molnet, så kommer RPA ge möjligheten att strömlinjeforma processer både vad gäller molnapplikationer och i licensbaserade system i de egna datahallarna. Det gör så att anställda kan lägga mindre tid på repetitiva sysslor och mer tid på att stödja affärskritiska projekt, säger Google Clouds vd Thomas Kurian i en kommentar.

Läs mer: Sex fallgropar inom automatisering – så undviker du dem