Utvecklare som säljer appar i Play Store får från 1 juli behålla en lite större del av kakan, när Google halverar provisionen bolaget tar från 30 till 15 procent. Därmed följer Google efter Apple, som gjorde en liknande halvering för App Store i slutet av förra året.

Den reducerade provisionen gäller dock bara i början. När appen dragit in 1 miljon dollar så återgår upplägget till det tidigare där Google tar 30 procent av intäkterna. Även det är samma modell som Apple nu infört.

Trots restriktionerna kommer den nya strukturen enligt Google ändå gynna 99 procent av de utvecklare som säljer appar i Play Store i dag.

Google och Apple har fått stark kritik från exempelvis Spotify och Microsoft för sina appregler, som kritikerna menar minskar valfriheten för användarna och gör apparna dyrare än nödvändigt.

En av de starkaste kritikerna, Epic Games som ligger bakom Fortnite, säger till Reuters att Googles nya drag bara lättar bördan för utvecklare till en viss del, eftersom utvecklarna fortsatt är tvingade att använda Googles system för betalningar inuti appar.