Redan i dag använder SEB molnteknik i delar av sin verksamhet – i sin innovationsstudio och nästa generations bankplattform SEBx där man bland annat utnyttjar Kubernetes Engine och Cloud SQL,

Men nu utökas partnerskapet med Google Cloud och tekniken ska användas mer genomgående i hela koncernen.

Google Cloud ska enligt SEB bland annat användas för att skapa innovativa tjänster baserat på data, analys och nya bearbetningstekniker. Riskanalyser ska förfinas, den finansiella rapporteringen ska vidareutvecklas genom att de verktyg för datahantering som Google Cloud tillhandahåller, utforska digitala assistenter för bättre kundservice och skapa en bättre användarupplevelse för kunderna.

I ett pressmeddelande beskriver SEB:s vd och koncernchef Johan Torgeby det hela som ett viktigt steg i SEB:s teknologiska transformation.

– Tillsammans med Google Cloud kommer vi att påbörja resan till molnet och accelerera vår digitaliseringsplan. Detta partnerskap kommer att möjliggöra användandet av data på ett smartare sätt och skynda på skapandet av nya innovativa lösningar för våra kunder. Google Cloud kommer att vara en nyckelpartner på vår dataresa, både på infrastruktursidan och som världsledande experter inom artificiell intelligens, säger han.

Thomas Kurian, vd för Google Cloud, pekar på att den finansiella är inne i en snabb förändring.

– Tillsammans med SEB kommer vi att samarbeta om nya produkter baserat på data, analys och AI vilka kommer att skapa ännu bättre användarupplevelser och transformera sektorn som helhet. Vi är glada över att arbeta med en marknadsledare som SEB, säger han.