TCS och Skanska har ett mångårigt samarbete sedan tidigare. Nu tar man nästa digitala steg tillsammans där den indiska konsultjätten ska ta byggbolaget till molnet, vilket man räknar med kommer att frigöra tid för it-personalen att utföra mer kvalificerade och mervärdesskapande uppgifter.

Med hjälp av sitt ramverk Machine First Delivery Model, som innefattar automatisering, robotik och AI, ska TCS bana väg för Skanskas flytt till molnet, med ambitionen att få mer automatiserade processer, som till exempel att använda chatbottar för supporttjänster. Dessutom ska TCS ta hand om Skanskas Oracle Cloud-miljö, där man hanterar ekonomi, projekt, inköp, försörjningskedja, hr samt analysfunktioner.

– För att uppnå Skanskas strategiska mål är det absolut nödvändigt att vi arbetar med partner som tar sig tid att förstå vår verksamhet och våra företagsvärderingar om att vara ärliga, öppna och samarbetsvilliga, säger Skanskas cio Per Boström och förklarar varför det blev TCS som fick deras uppdrag igen.

– I TCS har vi hittat en partner som förstår våra affärs- och företagsvärden. Tack vare TCS djupa kunskaper inom teknik, inköp och byggbranschen, företagets digitala kompetens tillsammans med deras branschledande kunskap om Oracle Cloud-plattformen, blir de en viktig partner för att stödja oss medan vi fortsätter vår resa mot molnet och övergripande digital transformation.

– Progressiva företag inom byggbranschen prioriterar investeringar i funktioner som förbättrar deras anpassningsförmåga och motståndskraft, samt hjälper dem att leverera överlägsna kundupplevelser. Partnerskapet med Skanska markerar ett nytt tillväxtområde för TCS i Norden. Med vår globala expertis inom EPC-branschen och kompetens inom digital teknik kommer vi att säkerställa att Skanska uppnår sina långsiktiga strategiska mål, säger Avinash Limaye, som är regionchef för TCS Skandinavien.