Sedan november har det bolag som innefattar tidigare Xllnc, Supplies Team, Lin Education och Replace verkat under namnet Foxway. Med huvudägaren Norvestor i ryggen ska man fortsätta satsa nordiskt.

För den offensiven har man gjort en tung rekrytering. Det är Citrix Sverigechef Suzana Drakulic som nu blir vice vd och chef för Foxways nordiska organisation. Innan Citrix har hon haft chefsroller på British Telecom och Tieto. Foxway är dock ingen helt ny bekantskap för henne. Sedan ett år tillbaka har hon suttit i bolagets styrelse, men det uppdraget lämnar hon när hon börjar sitt nya chefsuppdrag i april.

– Jag ser mycket fram emot att bli en del av ledningen i Foxway, med vår unika digitala affärsmodell och fantastiska kollegor som helt klart utmärker sig från mängden, säger hon och betonar inte minst bolagets tydliga satsning inom det som brukar förkortas ESG, environmental, social and corporate governance.

– Foxway är ett tydligt ESG-företag som verkar inom it-industrin med långtgående partnerskap, något som våra kunder också har stor nytta av. Tillsammans hittar vi hållbara lösningar, där digitalisering kan ta plats utan att göra avkall på människan, miljön eller samhället.

Koncernchef Martin Backman ser fram emot att fortsätta framfarten i Norden.

– De senaste åren har Foxway vuxit med 30 procent per år och framgången fortsätter. Suzana Drakulic blir en viktig del av framdriften av den digitala satsningen och att vi kan fortsätta att erbjuda innovativa och hållbara tjänster för våra kunder, säger han och förklarar hennes roll på följande sätt:

– Suzana Drakulic kommer att ha fokus på att hitta synergier och få våra olika affärsområden att expandera den gemensamma affären. Efter flera år på kundsidan har hon en mycket god förståelse för kravställning från kunden och vilka behov vi behöver tillgodose för att fortsätta leverera framtidens digitala arbetsplats.