Lernia finns etablerat på 60 orter över hela landet och har numera en helt molnbasderad it-infrastruktur. Därmed har bemanningsbolaget också ett stort behov av välfungerande nätverkslösningar. Efter att ha gått igenom alternativen på marknaden föll valet på Globalconnect, som nu ska ersätta den tidigare leverantören Telia.

I den nya leveransen ingår 110 etableringar med sd-wan, nästa generation brandvägg för ökad säkerhet, lokalt nätverk och nya switchar samt wifi 6.

– Uppgraderingen av tekniska miljön är en del i vårt ständiga förbättringsarbete, och denna nätverkssatsning är ett tydligt exempel på Lernias satsningar på digitalisering och it-säkerhet för processeffektivisering och kunderbjudanden, säger Stefan Jonsson, it-chef på Lernia och konstaterar vidare.

s
Regina Donato Dahlström, Sverige-vd Globalconnect

– Med Globalconnect får vi möjligheter att utveckla vår verksamhet, med både stabilitet och enkelhet. Tillsammans med vår nyligt genomförda flytt av it-infrastrukturen till molnet tar vi nu ett tydligt steg in i framtidens it-landskap.

– Vi är glada för nya samarbetet med Lernia och stolta över att kunna bidra med bästa möjliga infrastruktur för deras verksamhet. Vi har lång erfarenhet av utbildningssektorn, inte minst genom våra kommunkunder. Flexibilitet och enkelhet är vår ledstjärna, och nu ser vi fram emot att leverera det till Lernia, säger Regina Donato Dahlström, Sverige-vd på Globalconnect.