USA:s president Joe Biden vill höja skatten för amerikanska företag från 21 till 28 procent. Höjningen är tänkt att finansiera en gigantisk ekonomisk satsning på att bland annat investera i infrastruktur som vägar, hamnar, vattenledningar och internet.

När president Biden presenterat planen har han särskilt pekat ut Amazon som ett exempel på företag som betalar för lite skatt.

Och nu går Amazons vd Jeff Bezos ut och svarar på det genom att ge sitt stöd till Bidens paket och även till höjd företagsskatt, rapporterar BBC News.

I en kommentar på Amazons sajt skriver han bland annat: ”Både demokrater och republikaner har stött infrastruktur tidigare och det är rätt tid att arbeta tillsammans för att få detta att hända. Vi inser att denna investering kommer att kräva eftergifter från alla håll – både när det gäller vad som ingår och hur det blir betalt för (vi stöder en höjning av bolagsskatten).”

Samtidigt är det inte tydligt om Amazons vd stöder alla delar av de föreslagna skattehöjningarna – de som handlar om att få in mer skatt från vinster som tjänats in utomlands.

Trots att Jeff Bezos stöder förslaget betalade Amazon förra året en effektiv federal skattesats på bara 9,4 procent enligt Institute for Taxation and Economic Policy – detta eftersom man räknar av investeringar.