Lindab, som jobbar med produkter inom bygg- och ventilation, har drygt 5 000 anställda och är etablerat i över 30 länder. Lindab är sedan tidigare kund till Iver, och nu förlängs partnerskapet mellan de båda bolagen ytterligare..

Det nya avtalet innebär att Iver ska vara rådgivande partner och leverantör av tjänster när Lindabs inleder sin transformation till en molnbaserad it-miljö. Bland annat innebär det leverans av en virtualseringsplattform.

– Vi har ett flerårigt samarbete med Iver och högt förtroende för deras kompetens inom infrastruktur- och kapacitetstjänster. Lindab behöver frigöra sina interna IS/IT-resurser för transformation till molntjänster, primärt till Microsoft Azure, M365 och D365. Valet av Iver som infrastrukturleverantör gjordes i hög grad på grund av flexibiliteten i deras erbjudande samt redundans, säkerhet och skalbarhet i infrastrukturplattformen som etableras i Ivers datacenter säger Lars-Göran Eklöf, cio på Lindab.

– Ett framgångsrikt samarbete mellan oss och Lindab finns etablerat sedan tidigare avtalsperioder och det är vår förståelse för Lindabs affär och de utmaningar de står inför som ger oss rätt förutsättningar att leverera tjänster som möjliggör Lindabs innovation. Jag är tacksam och glad över att vi har kompetenta och engagerade medarbetare som kommer säkerställa att Lindab blir en nöjd kund, säger Mikael Ryberg, regionchef på Iver.