Visolit fortsätter sin jakt på nya molnaffärer. Örebrobaserade Sigma Polymer Group, som levererar industriprodukter i material som gummi, silikon och polyuretan och som används i exempelvis fordonsindustrin och i gruvor men även inom livsmedels- och förpackningsindustrin, är den senaste svenska kunden.

Hanteringen av Sigma Polymer Groups it innefattar drift och hantering av servrar, nätverk, applikationer och klienter. Dessutom ingår en hybrid variant som bygger på publika molntjänster hos Microsoft i kombination med Visolits privata molnlösning. Det privata molnalternativet ska främst hantera bolagets specifika krav på tillgänglighet och säkerhet.

– Eftersom ständig förändring präglar alla verksamheter, söker våra kunder efter goda och moderna molntjänster som möjliggör snabba grepp för att stärka konkurrenskraften. Visolits kompetens och erfarenhet inom både publika och privata moln stärker Sigma Polymer Groups förmåga att innovera och vidareutveckla en verksamhet i stark tillväxt, säger Visolits Sverige-vd Johan Ripe.

– Vi har en stark framtidstro och arbetar hårt med att växa organiskt tillsammans med våra kunder inom befintliga nischer samt ta nya affärer inom nya segment. Vår styrka är vårt applikationskunnande ihop med vår kompetens inom materialutveckling och avancerade verktygslösningar, säger Sigma Polymer Groups säljchef Torbjörn Riis om den nya it-satsningen.