USA:s restriktioner mot Kina och kinesiska teknikföretag fortsätter. Nu har den lista, Entity list, där företag som bedöms motverka amerikanska intressen utökats med ytterligare sju kinesiska företag, alla superdatortillverkare, rapporterar Zdnet. 

Amerikanska företag behöver speciella licenser för att arbeta med de företag som står på listan och det är svårt att få sådana licenser.

Det amerikanska handelsdepartementet anklagar superdatorföretagen för att vara inblandade i att bygga superdatorer som används av Kinas militära aktörer och att de används för sådant som program för massförstörelsevapen.

Listan innehåller många kinesiska företag, redan för två år sedan hamnade Huawei på den listan och under det senaste året har bland annat den kinesiska chiptillverkaren Smic och drönarföretaget DJI Technology också listats där.

Motiveringarna till att företagen satts upp på listan har varierat från att man vill förhindra Kinas destabilisering av militär verksamhet till spionage eller att stå upp mot förtrycket mot uigurer.