En ny video postad av Neuralink visar hur den nio år gamla makaken Pager spelar Pong med hjälp av sina tankar. Pager ska ha fått två av Neuralinks implantat inopererade på vardera sidan om hjärnan sex veckor tidigare.

Pager har sedan dess lärt sig att interagera med en dator genom att bli belönad med banansmoothie genom ett rör.

Neuralink uppfattar data från över 2000 elektroder i Pagers motorbark som hanterar arm- och handrörelser. Så när Pager rör handen så registerar Neuralink detta och gör om det till rörelser på en datorskärm. Enligt Neuralink kan Pager egentligen röra på datorns mus utan att röra handen men har fortsatt göra det av vana i vissa fall. Pager har genom övning lärt sig spela olika spel på det här sättet, så som Pong som apan kan spela helt utan att röra handen.

Målet säger Neuralink är att en förlamad person ska kunna använda tekniken för att styra en dator eller mobil bara med hjälp av sin hjärnaktivitet. Enligt Neuralinks ägare Elon Musk kommer den första Neuralink-produkten rentav kunna göra så att en paralyserad person kan använda sin smartphone med hjärnan snabbare än någon som styr den med tummarna.

Läs också: Här är roboten som ska installera Neuralinks chipp i din hjärna