Den svenska dataspecialisten Proact öppnar plånboken igen och köper svenska kollegan Conoa, som jobbar med infrastruktur med fokus hybridmoln och Kubernetes, container-teknologi, automatisering och devops. Det Stockholmsbaserade bolaget grundades 2012 och har runt 30 anställda med en omsättning runt 68 miljoner kronor under 2020.

Prislappen landar på 105 miljoner kronor och Conoa och dess medarbetare tar nu kliver över till Proact. Att ett svenskt förvärv var på gång hintade koncernchef Jonas Hasselberg om redan i somras i en intervju med Computer Sweden. Och han säger så här om de möjligheter som öppnas nu när köpet är i hamn.

– Både Conoa och Proact har ett starkt fokus på att hjälpa våra kunder skapa affärsvärde och tillväxt genom smarta it-lösningar. Våra nya kollegor från Conoa kommer med kompetens och expertis som gör att vi kan fortsätta bredda vår portfölj och position som specialist inom nästa generations it-lösningar. Genom detta förvärv skapar vi även möjligheter att utveckla nya typer av egna molntjänster till våra kunder. Vi är därför väldigt glada att kunna hälsa Conoa-teamet välkomna till Proact.

– Jag ser samgåendet med Proact som ett naturligt steg för att kunna möta ett växande behov hos våra kunder. Proacts starka kompetens kring infrastruktur och molntjänster kompletterar Conoas erbjudande och vi samarbetar redan idag hos flera stora kunder på den svenska marknaden, kommenterar Conoas vd. och en av grundarna, Thomas Ljungfeldt affären och han ser fram emot att jobba tillsammans.

– Kombinationen av Conoas och Proacts medarbetare blir otroligt intressant då vi tillsammans får helt nya möjligheter att både utvecklas som specialister och att bredda våra tjänster och geografiska närvaro.