Den nya affärsenheten är ett joint venture, samägt bolag, som byggs tillsammans med den tyska entreprenörsinvesteraren Dediq, uppger nyhetssajten ZDNet.

SAP:s CFO Luka Mucic uppgav under en pressträff att expansionen inom finanssektorn kommer att kräva en investering från Dediq på nästan 600 miljoner, motsvarande nästan fem miljarder kronor, och att detta ska resultera i det samägda bolaget som ska gå under SAP-varumärket och ha en egen självständig ledningsgrupp fokuserad på de finansiella marknaderna.

Mucic sade vidare att målet är att utveckla en ”racerbåt” för den finansiella sektorn och som ska skapa agila it-lösningar ”som lever och andas” finans.

– Vi är övertygade om att vi kan bli mer målinriktade. Vi vill bygga en starkare portfölj som täcker finanssektorns behov, en omfattande portfölj av finanslösningar som är integrerad med en stark ryggrad, däribland S/4Hana och som lutar mot vår teknikplattform.

Den nya finansportföljen ska vara molnbaserad och Mucic uppgav vidare att han tror att affärsenheten kommer att vara på plats under andra halvan av 2021.