På IFS kommer Johan Made att få rollen som kommersiell chef. Han kommer närmast från rollen som chef för norra, västra och östra Europa på Infor. Innan dess har han även varit Sverigechef på SAP samt haft ledande roller hos Oracle, Hyperion och IBM.

‒ IFS har funnits på min radar i många år och den senaste tiden har jag sett företaget förvandlas till den mest agila och kundfokuserade leverantören i branschen, vilket helt klart attraherade mig. Det finns många möjligheter för ytterligare tillväxt och jag tror att IFS har rätt människor, teknik och partner att agera snabbare och tillföra mer värde till sina kunder än någon av sina konkurrenter just nu, säger han om det kommande uppdraget.

Det uppdraget är att driva företagets tillväxtstrategi med fokus på investeringar och utvecklingsinitiativ som sammanslagningar och uppköp. Han kommer dessutom till bolaget i ett intressant skede. IFS satsar likt sina affärssystemkollegor stort på molnet just nu, och har nyligen lanserat IFS Cloud.

‒ Med fortsatt stöd från EQT och TA, ser jag fram emot att sätta nya strategiska initiativ i rörelse, som kommer tillföra starkt värde för våra kunder, partner och anställda, säger han.

IFS koncernchef Darren Roos, som också har ett förflutet på IFS rival SAP, välkomnar sin tidigare kollega med följande ord:

‒ Johan är en passionerad ledare som är känd för sin förmåga att hjälpa människor och företag nå toppen av sin potential. Vi har arbetat ihop tidigare, så jag har sett honom göra det. Johan är ett välkommet tillskott till mitt ledningsteam, och jag ser fram emot att se hur han bidrar till att bygga vidare på det momentum vi har på marknaden just nu, och ytterligare lyfta våra förmågor och strategier.

Och IFS styrelseordförande Jonas Persson låter minst lika nöjd.

‒ Att knyta till sig branschens bästa talanger är oerhört viktigt för ett tillväxtföretag som IFS. Efter att under 2020 ha uppnått en ökning av programvaruomsättningen på 26 procent från föregående år, är det vettigt att ta in Johan nu. Han har en fantastisk erfarenhet, förstår verkligen marknaden och är enormt passionerad i sitt sätt att leda, säger han.