Headlight Group utgörs av företagen Headlight och Relight, som totalt har drygt 100 anställda. Företagen är baserade i Västerås, Örebro och Borlänge och kommer enligt HiQ bli ett starkt tillskott inom affärsområdet Business Critical IT. Verksamheten kommer att ingå i HiQ Sweden East med kontor i Stockholm, Linköping, Norrköping, Västerås och Örebro, och nu alltså även i Borlänge.

– Jag är otroligt glad att kunna välkomna alla medarbetare på Headlight och Relight till oss på HiQ. Tillsammans har vi en fantastisk kompetens, starka företagskulturer och en imponerande kundlista. Det är en perfekt match och genom att kombinera våra två team kommer vi att bli en mycket viktig spelare i Sverige inom digitalisering, innovation, it och systemutveckling. Superkul och heja oss, säger koncernchef Sven Ivar Mørch om det första köpet i den utlovade satsningen och konstaterar vidare.

– Headlight och Relights kompetens är en mycket viktig pusselbit i vår utveckling i Sverige. Vi är en stark partner till alla företag med behov av digitalisering och arbetsgivaren för alla som vill jobba med leading-edge technology, it, integration, design och kommunikation. Nu stärker vi den positionen ytterligare.

Headlight, som grundades 2001, jobbar med både företag och myndigheter utifrån tre kompetensområden: ledarskap, verksamhets-, och systemutveckling. I köpet ingår även bolaget Relight, som jobbar med low code och automatisering med hjälp av partner som K2, UI Path och Outsystems. HiQ konstaterar att det finns tydliga synergier att hämta mellan Relight och HiQ:s eget erbjudande inom systemintegration och processautomation, med integrationsplattformen Frends.

– Detta blir ett mycket stort steg i Relights utveckling. Vår position inom applikationsutveckling och plattformslösningar blir en perfekt kombination till IPaaS-plattformen Frends och HiQs breda erfarenhet av api-utveckling. Frends är en modern och enkel integrationsplattform och passar rakt in i vår portfölj av produkter för att bygga stabila och smidiga applikationer. Tillsammans blir vi otroligt starka, säger Relights vd Marit Wester.

– Vi drivs av viljan att förbättra, förändra och förenkla, så att våra kunder ska lyckas i en digital värld. Vi är bra på det vi gör, gillar att tänka nytt och utgår alltid från kundens mål och verklighet. HiQ delar vår drivkraft, och jag ser verkligen fram emot att slå ihop våra två styrkor. Vår värderingsdrivna företagskultur är en perfekt match med HiQ:s dito och tillsammans blir vi ett otroligt starkt team, säger Per-Olof Rosén, vd på Headlight.