Nyligen stoppade Amazon ett försök till facklig organisering på ett lager i Alabama i USA – hade det lyckats hade det blivit det första facket på en Amazonanläggning i USA.

Samtidigt avvisar han bilden av att Amazon skulle ha en brutal arbetplatskultur där de anställda behandlas som robotar i sitt sista brev till aktieägarna innan han avgår som vd under sommaren, rapporterar CNBC.

”Det stämmer inte” skriver han i brevet.

Han skriver också att företagets relation till de anställda är stark men att det är ”tydligt för mig att vi behöver en bättre vision för hur vi skapar värde för anställda – en vision för deras framgång.”

Det innebär inte att Amazon kommer att ändra att de alltid velat vara världens mest kundcentrerade företag framhåller Jeff Bezos men nu gör han ett tillägg till det – ”vi ska bli Jordens bästa arbetsgivare och Jordens säkraste arbetsplats.”

Och till de aktieägarna som tvivlar på att det går att förena de två ambitionerna skriver han:

”Tänk på det så här. Om vi kan driva två företag som är så olika som e-handel för konsumenter och AWS och gör båda på högsta nivå kan vi säkert göra detsamma med dessa två visioner. Jag är faktiskt säker på att de kommer att förstärka varandra. ”