IBMs första kvartal har innehållit ett par stora förändringar, då de knoppat av sin enhet för it-infrastrukturtjänster och lagt i ett eget bolag som de kallar Kyndryl.

När de nu rapporterar för sitt första kvartal ser det bättre ut än under fjolåret då de tappade försäljning. 

It-jätten rapporterar om en omsättning på 17,7 miljarder dollar under första kvartalet, vilket är en procent bättre än motsvarande period förra året.

Analytikerkåren hade trott på en omsättning på 17,3 miljarder, skriver ZDNet.

Framför allt är det uppköpta open source-jätten Red Hat som levererar med en omsättningsökning på 17 procent jämfört med för ett år sedan.

Vad gäller utsikterna för resten av året förväntar bolaget sig fortsatt tillväxt. Vd Arvind Krishna säger i en kommentar att de ser en ökad användning av deras hybrida molnplattform.

– Även om vi har mer arbete att göra, så är vi övertygade om att vi kan uppnå tillväxt för helåret och även uppnå våra mål vad gäller kassaflödet.

– Jag tycker att investeringsklimatet generellt förbättras, även om jag vet att det finns en del skillnader i geografi och branscher. Om man ser på det underliggande resultat är Amerika starkare. I Europa råder mer försiktighet, fortsätter Krishna.