Vi har tidigare skrivit om hur det svenska bolaget WEC360 jobbar med 3d-visualisering, VR och AR, och där man inte minst riktar sig mot fastighetsbranschen. Nu har man tecknat ett nytt avtal med bostadsbolaget Karlstadshus, som genom WEC360:s presentationsplattform Bostadsväljaren ska göra sin lägenheter tillgängliga online.

Den som söker en av Karlstadshus lägenheter ska kunna få en digital guidning i en realistisk, grafisk och interaktiv lösning. Planen på sikt är att hela bostadsbeståndet på 2 600 lägenheter ska finnas tillgängligt för visning på distans.

– Vår plattform kan tillämpas på både små och stora befintliga bostadsbestånd och hjälper bostadssökande att ta trygga belut om sin bostad. Under coronan finns ju nu också generellt högre krav på digitalisering av branschen när bostadsbolagen inte kan visa lägenheterna på plats, säger Mattias von Corswant, marknadschef på WEC360 om sin nya kund.

– Coronapandemin har gjort det väldigt tydligt att bostadsbranschen behöver avancera för att kunna möta kunderna digitalt. Med Bostadsväljaren kan vi hjälpa dem att göra mer medvetna och insiktsfulla val, och på ett bättre sätt förstå bostaden som de väljer, eller väljer bort, säger Johan Lokander, styrelseordförande i Stiftelsen Karlstadshus.