Spacex har nu för första gången lyckats skjuta upp en besättning med astronauter i rymden med hjälp en återanvänd Dragon-kapsel, rapporterar Techcrunch.

Uppskjutningen skedde under fredagmorgonen, lokal tid, när en av Spacex Falcon 9-raketer skickade upp rymdfarkosten tillsammans med de fyra astronauterna i Crew-2: NASA:s Megan McArthurm och Shane Kimbrough, JAXA:s Akihiko Hoshide och ESA:s Thomas Pesquet.

Tidigare användes Dragon-kapseln i november förra året för att skicka upp besättningen i Crew-1 till den Internationella rymdstationen. Den nya besättningen i Crew-2 ska anlägga vid rymdstationen inom ett dygn och Crew-1 är planerade att avsluta sitt uppdrag 28 april. 

Även Dragon-kapselns booster-raket, som nu använts för två uppskjutningar, kunde säkert återbördas efter att den kopplats loss och fallit tillbaka ner till jorden.

Nästa stora milstolpe för Spacex kommer vara att skicka upp en Dragon-kapsel där besättningen bara kommer bestå av privatpersoner och inte tränade astronauter. Detta är planerat att ske till hösten.

Läs också: Nu är det klart vilka som får bygga USA:s atomdrivna rymdfarkoster